Bevalling

Bevalling begonnen? Voor alles waar je je zorgen over maakt of wat niet kan wachten graag meteen bellen. Niet aarzelen, daar ben ik voor!  Bel +31 6 82328444

Hoe ziet jouw bevalling eruit?

Wil je thuis bevallen? In het ziekenhuis? In bad? Een ruggenprik of net niet? Heb je voorkeur voor een ziekenhuis? Heb je een medische indicatie?

 

Jouw persoonlijke bevalplan

Tijdens de zwangerschap stel je een zogenoemd ‘bevalplan’ op, al laat een bevalling zich niet helemaal plannen. Een voorbeeld van een bevalplan vind je hier. Ik doe uiteraard mijn uiterste best om jullie ‘plan’ zo goed mogelijk te volgen, zonder daarbij de veiligheid en gezondheid van moeder er kind uit het oog te verliezen.

 

In het plan beschrijf je de gewenste plaats van bevalling, je wensen met betrekking tot coaching en eventueel pijnstilling, de wensen van je partner, aandachtspunten rondom de verzorging van je kindje, … Het is ook goed om vooraf na te denken in welke houding je wilt bevallen. Als je thuis in bad wilt bevallen regel je tijdens de zwangerschap zelf het bad. In het ZMC kun je tegen vergoeding gebruik maken van het opblaasbad. De baarkruk staat standaard in mijn auto. Aan het einde van de zwangerschap bespreken we ook wanneer je zeker moet bellen als de bevalling begonnen is. De belangrijkste regel is dat je altijd belt wanneer je ongerust bent.

 

De bevalling is begonnen

Als de bevalling eenmaal gestart is, kom ik bij je thuis voor een controle. Zodra de bevalling goed doorzet, zetten we thuis alle benodigdheden klaar of gaan we richting het ziekenhuis. Ook als er een reden ontstaat waardoor de gynaecoloog de zorg overneemt, kunnen jullie rekenen op mijn ondersteuning. Onderzoeken tonen immers aan dat een bevalling beter verloopt als je ondersteund wordt door een vertrouwd gezicht.

 

Ziekenhuisbevalling of liever thuis?

Voor ziekenhuisbevallingen werk ik het meest samen met het Zaans Medisch Centrum en het Rode Kruis Ziekenhuis, maar ook het BovenIJ Ziekenhuis, Dijklanderziekenhuis e.a. behoren tot de mogelijkheden.

 

TIP: standaard wordt er een navelstrengklem geleverd in je kraampakket. De cordring is een prettig alternatief. In tegenstelling tot de stugge plastic klem is de cordring een flexibel plastic ringetje. Als je deze wilt gebruiken, kun je hem tegen kostprijs (€2,50) tijdens spreekuur kopen.

Hoe ziet jouw bevalling eruit? Beschrijf het in een bevalplan
Bevalling, Verloskundigenpraktijk Katleen Fissers | Verloskundige Wormerveer