Kennis en ervaring

Werkervaring en scholing

In 2001, net 21 jaar, studeerde ik af als vroedvrouw aan de Katholieke Hogeschool Kempen (België). Tijdens mijn buitenlandstage in Nederland sprak de manier van werken mij zodanig aan dat ik besloot naar Zaandam te verhuizen. Na een jaar in loondienst ben ik in 2003 een solopraktijk gestart. In 2009 fuseerde mijn praktijk met 2 collega’s. Na de fusie in 2009 groeide onze praktijk zodanig dat ik het persoonlijke contact met de zwangere en haar partner steeds meer miste. Per 2021 ben ik daarom weer als solist gaan werken.

 

Naast de (bijna) 20 jaar aan werkervaring is het ook een must om frequent bij te scholen. Ik sta ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor verloskundigen. Dat houdt in dat ik per periode van 5 jaar tenminste 200 uren aan scholing volg. Naast het bijhouden van vaardigheden zoals spoedeisende handelingen probeer ik ook steeds nieuwe vaardigheden te leren.

 

De meest relevante scholingen van de afgelopen jaren betreffen het klieven van de tongriem (2013), plaatsen van spiralen (2016), uitstrijkjes maken (2019), master Zorgmanagement (Erasmus Universiteit Rotterdam, 2020), reanimatie en andere spoedeisende handelingen (2020). Ondertussen staan er alweer een aantal nieuwe bijscholingen op mijn verlanglijstje.

Persoonlijke geboortezorg bij Verloskundige Katleen Fissers